Seger för Färjestad hemma mot Modo Hockey

Färjestad vann mötet med Modo Hockey hemma med 7-3 (3-1, 2-1, 2-1) på tisdagen i SHL.

Segern var Färjestads sjunde på de senaste nio matcherna.

Modo Hockey började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.37 slog Josh Dickinson till framspelad av Daniel Brickley och Mikkel Aagaard.

Färjestad kvitterade till 1-1 efter 12.46, när David Tomasek slog till assisterad av Axel Bergkvist och Marcus Nilsson.

Laget tog också ledningen efter 13.16, när Joakim Nygård hittade rätt på pass av Oscar Lawner och Joel Nyström.

Färjestad gjorde 3-1 efter 14.20, genom Joel Kellman framspelad av Marcus Nilsson och Axel Bergkvist.

Efter 1.21 i andra perioden ökade Färjestad på till 4-1, på nytt genom David Tomasek.

Modo Hockey reducerade dock till 4-2 genom Sampo Ranta med 2.52 kvar att spela av perioden.

Färjestad ökade ledningen till 5-2 genom Linus Johansson efter 17.39. Färjestad gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 5-2 till 7-2, målen av Linus Johansson och Noel Fransén. Målen punkterade matchen.

Theodor Niederbach reducerade förvisso, men närmare än 7-3 kom inte Modo Hockey. Färjestad tog därmed en säker seger.

Linus Johansson gjorde två mål för Färjestad och spelade dessutom fram till ett mål och Joel Nyström hade tre assists.

Färjestad stannar därmed i serieledning, och Modo Hockey på nionde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Färjestad är Oskarshamn. Modo Hockey tar sig an Leksand borta. Båda matcherna spelas tisdag 26 december 18.00.