Förlängningsseger för Montreal mot Winnipeg

Det blev en riktigt tajt match när Winnipeg tog emot Montreal i NHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där Montreal var starkast, och segerresultatet blev därmed 3-2 (0-0, 2-1, 0-1, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Justin Barron som gjorde det avgörande målet.

Första perioden blev mållös. Montreal Canadiens startade andra perioden vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Josh Anderson och Christian Dvorak innan Winnipeg Jets svarade och gjorde 2-1 genom Gabriel Vilardi. 12.22 in i tredje perioden nätade Winnipegs Cole Perfetti på pass av Vladislav Namestnikov och Brenden Dillon och kvitterade för Winnipeg. I förlängningen tog det 1.09 innan Montreal avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Justin Barron, framspelad av Cole Caufield och Nick Suzuki.

Det här var Winnipegs sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Montreals tionde uddamålsseger.

Det här betyder att Winnipeg ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Montreal på sjätte plats.

Nästa motstånd för Winnipeg är Detroit. Lagen möts torsdag 21 december 01.30 i Bell MTS Place. Montreal tar sig an Minnesota borta fredag 22 december 02.00.