Niklas Eriksson om eventuella värvningar till Örebro: “Då kommer vi göra allt vi kan”

Örebro har haft det kämpigt den senaste tiden. 
Sportchefen Niklas Eriksson menar då att laget inte ser något stort behov av att värva – men öppnar ändå för nyförvärv.
– Skulle en sådan spelare dyka upp på marknaden så skulle vi vara med och försöka hugga på den, säger Eriksson på klubbens hemsida

Det har gått tungt ett tag nu för Örebro som bara har två vinster på de tio senaste matcherna och de har tredje sämst poängsnitt av alla lagen i SHL under den perioden. De har också endast gjort 21 mål på tio matcher vilket är näst sämst i ligan. 

I en intervju på Örebros egna hemsida berättar sportchefen Niklas Eriksson att han inte känner sig stressad över att hitta förstärkning till laget – men han öppnar ändå för potentiella nyförvärv. 

– I nuläget är det inte ett jättestort behov. Det är klart att om rätt spelartyp dyker upp på marknaden och vi ser att det finns en längre horisont och inte bara ta in någon för de månaderna som är kvar på serien. Det är främst en spelartyp som en drivande center, spelfördelare som kan styra ett powerplay. Det är en sådan spelartyp men att få in en sådan spelare nu är ju inte enkelt. De som finns är ju lagen väldigt rädda om för alla lag önskar den här spelartypen. Skulle en sådan spelare dyka upp på marknaden så skulle vi vara med och försöka hugga på den, säger Eriksson.

Niklas Eriksson: “Finns spelare som är intressanta”

Enligt sportchefen är det viktigare att laget höjer sitt spel här och nu snarare än att han ska ut och leta efter nyförvärv. 

– Vi ser det också som att vårt största nyförvärv och det bästa vi kan göra för att bli bättre är att de 23 spelarna i omklädningsrummet blir lite bättre. Det kommer påverka oss mest. Så vi har ingen frälsare som står och knackar på dörren utan det är vi som är här som ska göra det. Om det skulle dyka upp en spelare som vi tror kan förstärka laget så kommer vi försöka göra allt vi kan för att få den till Örebro.

Niklas Eriksson var dock nyligen på en scoutingresa i Finland. 

– Givetvis finns det spelare där som vi tittar på och som är intressanta, säger han. 

Örebro ligger just nu tia i SHL och innehar därmed den sista slutspelsplatsen, tre poäng före Rögle under strecket.


TV: Granqvist om Carlssons vila: "Vill se Leos lekland"

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: