Vegas vann efter förlängning mot Calgary

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Vegas avgöra den jämna matchen hemma mot Calgary i NHL. Slutresultatet blev 5-4 (1-1, 1-2, 2-1, 1-0). Matchhjälte blev Mark Stone, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Därmed har Vegas vunnit fyra matcher i rad i NHL.

Första perioden var jämn. Calgary inledde bäst och tog ledningen genom MacKenzie Weegar efter 6.27, men Vegas kvitterade genom Chandler Stephenson efter 13.38. Calgary tog ledningen på nytt genom Nazem Kadri efter 2.37 i andra perioden.

Vegas kvitterade till 2-2 genom Ivan Barbashev efter 5.20 av perioden.

Calgary gjorde 2-3 genom Yegor Sharangovich efter 17.58. 6.00 in i tredje perioden nätade Vegas Mark Stone och kvitterade för Vegas.

Efter 16.18 nätade William Karlsson framspelad av Chandler Stephenson och Jonathan Marchessault och gav Vegas ledningen.

Calgary kvitterade till 4-4 med 51 sekunder kvar att spela på nytt genom Yegor Sharangovich assisterad av Noah Hanifin och Nazem Kadri.

I förlängningen tog det 1.11 innan Vegas avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Mark Stone.

Vegas Mark Stone stod för två mål och två assists.

Det här var Vegas åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Calgarys sjunde uddamålsförlust.

Det här betyder att Vegas är kvar i serieledning, och Calgary stannar på femte plats, i tabellen.

I nästa omgång har Vegas Buffalo hemma i T-Mobile Arena, lördag 16 december 04.00. Calgary spelar borta mot Minnesota fredag 15 december 02.00.