Vancouver vann – efter Brock Boesers hattrick

Brock Boeser stod för tre mål när Vancouver vann mot Tampa Bay på hemmaplan i NHL. Till slut blev det 4-1 (1-1, 2-0, 1-0). Andrei Kuzmenko gjorde också ett mål för segrarna, målet för Tampa Bay gjordes av Brayden Point.

Segern var Vancouvers fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Tampa Bay inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Brayden Point efter 1.24, men Vancouver kvitterade genom Andrei Kuzmenko efter 6.09. I andra perioden var Vancouver starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom två mål av Brock Boeser. Laget punkterade matchen med ett 4-1-mål med 1.18 kvar att spela på nytt genom Brock Boeser på pass av Quinn Hughes. Det fastställde slutresultatet till 4-1.

Vancouvers Brock Boeser gjorde tre mål och Quinn Hughes hade tre assists.

Det här betyder att Vancouver är kvar på andra plats, och Tampa Bay stannar på femte plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 15 december. Då möter Vancouver Florida i Rogers Arena 04.00. Tampa Bay tar sig an Edmonton borta 03.00.