Förlängningsseger för NY Islanders mot Toronto

Det blev en riktigt tajt match när NY Islanders tog emot Toronto i NHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (2-1, 1-1, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Bo Horvat, som gjorde det avgörande målet 46 sekunder in i förlängningen.

Segern var NY Islanders femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Toronto inledde bäst och tog ledningen genom Auston Matthews efter 5.50, men NY Islanders kvitterade genom Brock Nelson. Och NY Islanders hann också ta ledningen, genom Casey Cizikas. NY Islanders gjorde 3-1 genom Kyle Palmieri efter 1.09 i andra perioden.

Toronto reducerade dock till 3-2 genom John Tavares efter 7.43 av perioden. Toronto kvitterade också till 3-3 genom Morgan Rielly i tredje perioden. Målet kom med sju sekunder kvar att spela.

NY Islanders kunde dock avgöra till 4-3 med 14 sekunder kvar av matchen genom Bo Horvat.

NY Islanders Noah Dobson hade tre assists.

Det här var NY Islanders nionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Torontos sjätte uddamålsförlust.

För NY Islanders gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Toronto är på tredje plats.

NY Islanders tar sig an Anaheim Ducks i nästa match hemma torsdag 14 december 01.30. Toronto möter NY Rangers borta onsdag 13 december 01.00.