Hallsta ny serieledare efter seger mot Östhammar

Hallsta slog Östhammar med 10-0 (4-0, 4-0, 2-0) på hemmaplan och kan nu fira att laget är ny serieledare i HockeyFyran Uppland A efter åtta spelade matcher, på samma poäng som SHK Hockey. Östhammar ligger på femte plats i tabellen.

Hallsta spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Daniel Reinvalds, ett mål av Felix Haeger-Sjöström och ett mål av Fabian Stigberg. Det var bara början för Hallsta. Hallsta var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-0 och ställningen efter två perioder var 8-0.

Till slut kom också 10-0 genom Sebastian Stigberg som ökade Hallstas ledning på pass av Andreas Andersson och Felix Haeger-Sjöström efter 3.19 i tredje perioden. 10-0-målet blev matchens sista.

Felix Haeger-Sjöström gjorde ett mål för Hallsta och spelade dessutom fram till fem mål och Fabian Stigberg stod för två mål och tre assists.

Hallsta har tre segrar och två förluster och 31–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Östhammar har fem förluster och 11–47 i målskillnad.