Skövde ny serieledare efter 5-0 mot Falu IF

Det blev 5-0 (1-0, 2-0, 2-0) hemma för Skövde mot Falu IF i söndagens match. Därmed är laget serieledare i hockeyettan västra, två poäng före Mariestad, efter 16 spelade matcher. Falu IF ligger på tionde plats i tabellen.

Därmed har Skövde vunnit åtta matcher i rad i hockeyettan västra.

Skövde tog ledningen efter 16.29, genom Kristoffer Söder framspelad av Alexander Henriksson och Isac Ollas Mattsson. I andra perioden var Skövde starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Joshua Laframboise och Alexander Ternblad. Skövde fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-0. Målen i sista perioden gjordes av Kristoffer Söder och Elias Andersson.

Skövde har en stark form med fem segrar och 24–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Falu IF har tre vinster och två förluster och 15–17 i målskillnad.

I nästa match möter Skövde Dalen hemma och Falu IF möter Lindlöven hemma. Båda matcherna spelas onsdag 6 december 19.00.