Heta Mora vann mot formstarka VIK Hockey

Det blev Mora som vann matchen hemma mot VIK Hockey med 7-6 (0-2, 2-3, 4-1, 1-0) efter förlängning. Det betyder att tredjeplacerade Mora tog sin sjunde seger i rad i J18 Region väst herr, medan VIK Hockeys svit med sex segrar i rad bröts.

Patrik Jernfalk blev matchhjälte med sitt avgörande 7-6-mål 1.42 in i förlängningen.

Formen på hemmaplan håller därmed i sig för Mora, som nu har tio raka segrar.

I början av matchen var VIK Hockey starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Samuel Grans och Jacob Söderberg Nelson. Även i andra perioden var det VIK Hockey som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 2-5.

I tredje perioden var det i stället Mora som hade greppet. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 1.42 innan Mora också avgjorde till 7-6. Stor matchhjälte blev Patrik Jernfalk.

Mora imponerar med fem segrar och 24–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan VIK Hockey har fyra vinster och en förlust och 22–18 i målskillnad. Det här var Moras tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också VIK Hockeys andra uddamålsförlust.

Matchresultatet innebär att VIK Hockey ligger kvar på sjätte plats.

Nästa motstånd för Mora är Brynäs. VIK Hockey tar sig an Falu IF borta. Båda matcherna spelas torsdag 7 december 19.00.