Leo Carlssons nya show – blev straffhjälte för Anaheim Ducks

Leo Carlssons succé i NHL fortsätter. 
I natt stod 18-åringen för 1+1 samt sköt den avgörande straffen när Anaheim vann mot Colorado för att bryta sin åtta matcher långa förlustsvit. 

NHL-livet fortsätter att leka för 18-årige rookien Leo Carlsson

Under nattens match mellan Anaheim Ducks och Colorado Avalanche stod Carlsson för en stark insats som ledde till att han utsågs till matchens lirare. 

Colorado hade tagit ledningen med 3-1 i den första perioden, där Fredrik Olofsson hade noterats för en assist, innan den svenske supertalangen klev in i handlingarna. Först reducerade Carlsson med ett direktskott efter passning av Alex Killorn och senare i mittperioden var det ombytta roller. Carlsson spelade nämligen upp till Killorn i powerplay som klev in och sköt kvitteringen. 

3-3 stod sig också resten av matchen och det krävdes straffar för att få fram en vinnare.

Leo Carlsson straffhjälte för Anaheim

Vem klev fram då om inte Leo Carlsson återigen. 18-åringen blev den enda målskytten i straffläggningen med ett läckert move där han fintade bort Avs-målvakten Ivan Prosvetov och lade in pucken i nät. 

– Finns det något denne unge man inte kan, utbrast tv-kommentatorn. 

När John Gibson sedan också stoppade Colorados nästa straff så var segern klar och Anaheim vann då med 4-3 efter en lång förlustsvit. Ducks hade förlorat åtta raka matcher men bröt nu den sviten mycket tack vare Carlsson. 

Leo Carlsson har nu gjort totalt sju mål och tolv poäng på 16 matcher så här långt i NHL. 

Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 4–3 SO (1-3,2-0,0-0,0-0,1-0) 

Anaheim: Adam Henrique (4), Leo Carlsson (7) (samt avgörande straff), Alex Killorn (2).
Colorado: Bowen Byram 2 (5), Devon Toews (4).

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: