Växjö segrade i toppmötet mot Luleå

Det var toppmatch i SHL under lördagen när Luleå tog emot andraplacerade Växjö. Växjö vann matchen med 2-0 (0-0, 1-0, 1-0).

Segern var Växjös sjunde på de senaste åtta matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 19.30 in i andra perioden som Växjö tog ledningen genom Kalle Kossila framspelad av Marcus Sylvegård och Joel Persson.

Laget punkterade matchen med ett 0-2-mål med elva sekunder kvar att spela ännu en gång genom Kalle Kossila. 0-2-målet blev matchens sista.

För Luleå gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Växjö är på andra plats.

I nästa match möter Luleå HV 71 borta och Växjö möter Färjestad hemma. Båda matcherna spelas torsdag 7 december 19.00.