Stort jubel när Vilhelmina säkrade seriesegern med vinst mot Storuman

Spelarna i Vilhelmina har all anledning att fira efter 8-2 (2-1, 2-1, 4-0) på bortaplan mot Storuman. Det betyder nämligen att Vilhelmina har säkrat seriesegern i HockeyTrean Västerbotten. Storuman ligger på andra plats i tabellen.

– Sett över 60 minuter gör vi en bra insats. Otroligt skönt att ha säkrat seriesegern! En fin inramning i Vildmannahallen, och idag vill jag rikta ett extra plus till vår fantastiska hejarklack som stöttar oss både på hemma- och bortaplan, kommenterade Vilhelminas lagledare Katarina Ek efter matchen.

Därmed har Vilhelmina vunnit sex matcher i rad i HockeyTrean Västerbotten och är bara två segrar ifrån att gå igenom serien utan förlust.

Vilhelmina tog ledningen efter tio minuters spel, genom Viktor Ek på pass av Rasmus Isaksson och Jimmy Björkman.

Storuman kvitterade till 1-1 efter 14.56, när Jonas Munter fick träff framspelad av Kristoffer Olofsson och Emanuel Granström.

Vilhelmina tog ledningen på nytt efter 17.58, när Jonas Dahl slog till assisterad av Rasmus Isaksson och Viktor Ek.

Vilhelmina gjorde två mål i andra perioden och gick från 1-2 till 1-4, målen av Jesper Malmbo och Frank Bergqvist.

Med 4.59 kvar att spela av perioden kunde Kristoffer Olofsson göra 2-4 för Storuman. Vilhelmina fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-2. Målen i sista perioden gjordes av Oskar Holmström, Simon Olofsson, Per Jonsson och Ossian Sjödin.

Vilhelminas Simon Wistemar hade tre assists, Frank Bergqvist stod för tre poäng, varav ett mål och Per Jonsson gjorde ett mål och två assist.

Storuman tar sig an Husum i nästa match borta lördag 9 december 13.00. Vilhelmina möter Åsele borta fredag 8 december 19.30.