Åttonde raka för Motala efter seger mot Valdemarsvik

Formen är riktigt bra just nu för Motala. På fredagen kom åttonde raka segern i HockeyTrean södra D, 22-1 (6-0, 9-1, 7-0), borta mot Valdemarsvik. Det innebär att Valdemarsvik åkte på femte raka förlusten.

Riktigt bra var Hampus Karlsson Berglund, som stod för hela fem mål för Motala.

Motala spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-6 genom mål av Jimmy Bothén, Jesper Nilsson, Albin Wadström, Hampus Karlsson Berglund, Lucas Mautner och Oscar Eckerberg. Och det var bara början. Motala var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 1-9 och ställningen efter två perioder var 1-15.

Motala fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 22-1. Målen i sista perioden gjordes av Jakob Malmsten, Elias Kornehed, Lucas Mautner, Albin Wadström, Oscar Eckerberg och Jakob Mattsson.

Albin Wadström gjorde tre mål för Motala och spelade fram till sex mål, Jesper Nilsson stod för sju poäng, varav två mål, Hampus Karlsson Berglund gjorde fem mål och ett assist, Jakob Malmsten gjorde två mål och spelade fram till tre mål, Oscar Eckerberg gjorde tre mål och två assist, Jimmy Bothén gjorde ett mål och tre assist, Lucas Mautner gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål, Wilhelm Wadström hade fyra assists, Jakob Mattsson gjorde ett mål och tre assist, Erik Karlsson hade tre assists och Patric Juel gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Med en omgång kvar är Valdemarsvik sist i serien, medan Motala är på andra plats.

Valdemarsvik tar sig an Wettern i nästa match borta söndag 3 december 16.00. Motala möter samma dag 16.40 Skärblacka borta.