Guldsmedshyttan vann – Joakim Braneby matchvinnare

Guldsmedshyttan besegrade Fagersta på hemmaplan i fredagens match i hockeytvåan västra B herr. 3-2 (2-0, 0-1, 1-1) slutade matchen.

– En riktig lagseger. Vi är tillbakapressade i långa stunder men vi följer vår gameplan ganska bra. Vi litar på vår målvakt Alfred Svensson och släpper många skott utifrån. Han är bäst på plan och vinner matchen åt oss. Ett glädjebesked var att vår viktige back Alexander Arvidsson var tillbaka efter en operation och lång rehab, kommenterade Guldsmedshyttans tränare Niklas Bernström.

Fagerstas tränare Mathias Morén tyckte så här om matchen:

– Jättejobbig förlust, vi släpper in 2 snabba mål inom 4 minuter varav ett självmål och får jobba i uppförsbacke. Sen tar vi över matchen där vi skapar tillräckligt med kvalificerade målchanser för att vinna matchen men det vill sig inte. 50 skott och får bara utdelning två gånger är jobbigt. GSK’s målvakt står verkligen huvudet ikväll. Vi kommer fortsätta kriga på så kommer det släppa!

Guldsmedshyttan startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Felix Zetterberg och Joakim Braneby. Efter 10.23 i andra perioden slog Karl Hassel till, på pass av Viktor Johansson och Nik Unuk och reducerade åt Fagersta. Guldsmedshyttan gjorde 3-1, på nytt genom Joakim Braneby efter 10.55 i tredje perioden.

Casper Sandström reducerade förvisso, men närmare än 3-2 kom inte Fagersta.

Det här var Guldsmedshyttans fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Fagerstas tredje uddamålsförlust.

För Guldsmedshyttan gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Fagersta är på sjunde plats.

Guldsmedshyttan möter Arboga i nästa match borta tisdag 5 december 19.00. Fagersta möter samma dag Smedjebacken hemma.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: