Kumla Hockey besegrade Avesta och toppar nu tabellen

Segern mot Avesta på bortaplan innebär att Kumla Hockey nu är serieledare i hockeytvåan västra B herr, en poäng före Arboga. Kumla Hockey vann med 7-1 (2-1, 0-0, 5-0). Avesta ligger på sjätte plats i tabellen.

– Vi gör det bra i de två första perioderna där den andra perioden kanske är säsongens bästa. Sedan i tredje så släpper vi in 1-3 i powerplay och då blir det tyvärr lite proppen ur och vi viker ner oss, kommenterade Avestas tränare Jonas Blomqvist.

Kumla Hockeys tränare Richard Lindelöf tyckte till om matchen:

– Tycker vi gör en helt okej första period där vi skapar mycket och håller koll på deras kontringar. Andra perioden är Avesta bättre och hetare än oss i dueller och skapar mycket mer än vad vi gör. I tredje tycker jag vi kliver ut och spelar det spel vi vill spela.

Segern var Kumla Hockeys åttonde på de senaste nio matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

Kumla Hockey tog ledningen efter elva minuters spel, genom Viktor Greveback på pass av Linus Nilsson.

Avesta kvitterade till 1-1 efter 16.04, när Arwid Forsman fick träff.

Kumla Hockey tog ledningen på nytt efter 19.25, ännu en gång genom Viktor Greveback assisterad av Max Stigell och Anton Widmark.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden var Kumla Hockey starkast och gick från 1-2 till 1-7 genom mål av Anton Weiler, Samuel Näslund, Elis Tholf, Viktor Greveback och Karl Tholf och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.60 kvar att spela.

Viktor Greveback gjorde tre mål för Kumla Hockey.

Nästa motstånd för Avesta är Hallsberg Hockey. Kumla Hockey tar sig an Hallstahammar hemma. Båda matcherna spelas tisdag 5 december 19.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: