Efter nio raka segrar i hockeytvåan västra B herr tog vinstsviten slut för Arboga

Matchen mellan hemmalaget Hallstahammar och gästande Arboga slutade 2-1 (0-0, 2-1, 0-0). Därmed tog Arbogas svit med nio raka segrar i hockeytvåan västra B herr slut på fredagen.

Hallstahammars tränare Mikael Eriksson:

– Vi gjorde en riktigt bra match idag till skillnad från senast. Vi pitchade in på bästa sätt i defensiven och stängde ner Arbogas forwards. En sådan här kväll är samtliga spelare värda alll cred men givetvis ett extra plus till Rasmus Helmrich som ger oss chansen att vinna matchen. Vi reder ut en utvisning när det återstod 1:49 av matchen mot 6 motståndare och en Arboga-klack som slängde in en megafon på isen i frustration. Nu hoppas jag att vi ska bygga vidare på det vi gjorde bra ikväll. Vi kan när vi VILL!!

När Hallstahammar och Arboga senast gjorde upp var Arboga klart bättre och vann med hela 5-0. Nu kom alltså revanschen för Hallstahammar.

Den första perioden slutade mållös. Hallstahammar gjorde 1-0 genom Ludwig Månegarm efter 2.13 i andra perioden.

Tidigt i perioden av perioden kunde Max Orrsten kvittera till 1-1 för Arboga.

Hallstahammar gjorde dock 2-1 genom Christopher-Robin Ericson efter 7.00 och avgjorde matchen. I tredje perioden höll Hallstahammar i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Hallstahammars andra uddamålsseger den här säsongen.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Arboga är på andra plats.

Hallstahammar möter Kumla Hockey i nästa match borta tisdag 5 december 19.00. Arboga möter samma dag Guldsmedshyttan hemma.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: