Uppgifter: Schweiziska ligan vill införa lönetak

Den schweiziska ligan har gjort det till vana att sno åt sig spelare från Sverige. Klubbarna lockar med högre löner – men nu kan marknaden förändras. NL-klubbarna håller nämligen på att införa ett lönetak.

De schweiziska klubbarna har de senaste åren konkurrerat ut de svenska klubbarna med högre löner och bättre arbetsvillkor. Alplandet har därför blivit en prioriterad destination för många av de största stjärnorna i Europa.

Nu kan marknaden dock komma att förändras.

Enligt Swisshockeynews, som hänvisar vidare till 24 heures, håller ligan på att undersöka hur det skulle kunna gå till i praktiken. Bland annat funderar man på att likt NHL göra ett lönetak där klubbarna får en maxsumma som är tillåten att spendera på löner. Samtidigt är det också på bordet att sätta en maxlön som man får erbjuda spelare.

Majoriteten är för ett införande

Alternativt en kombination av de två.

– Att applicera ett lönetak och en specifik transferperiod väcker flera frågor, speciellt från en juridisk synvinkel, säger Joël Vanvlaenderen, notarie och jurist inom idrott.

Enligt uppgifter ska tolv av 14 klubbar vara för ett införande av lönetak.

I ligan finns i dag svenska stjärnor som Marcus Sörensen, Lucas Wallmark, Christian Djoos och Jesper Olofsson, för att nämna några.


TV: Victor Hedman hyllar Jonas Johansson

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: