Segersviten fortsätter för Mora efter vinst mot Strömsbro

På torsdagen kom sjätte raka segern i J18 Region väst herr för Mora. Det blev 5-3 (2-1, 2-2, 1-0) borta mot Strömsbro. Det innebär att Strömsbro åkte på 18:e raka förlusten.

– Superstolt över grabbarna, bra match, vi var värda poäng ikväll. Nya tag på söndag, kommenterade Strömsbros tränare Matteus Löfqvist.

Mora startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Wille Schedvin och Kevin Sahlman innan Strömsbro svarade och gjorde 2-1 genom Nils Englund-Olsson. Mora inledde andra perioden med att göra 1-3 genom Kasper Lamberg, innan Strömsbro svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Wilmer Björk Eriksson för framspelad av Fred Abrahamsson efter 14.48.

I slutminuterna var det dock Mora som tog greppet. Markus Kristians Sieradzkis gjorde 3-4 efter 18.46, på pass av Noel Berglinn. 15.21 in i tredje perioden nätade Moras Hugo Jackson och ökade ledningen för Mora. 3-5-målet blev matchens sista.

Med tre omgångar kvar är Strömsbro sist i serien, medan Mora är på tredje plats.

Nästa motstånd för Strömsbro är Grums. Mora tar sig an VIK Hockey hemma. Båda matcherna spelas söndag 3 december 13.00.