Daniel Åsenfors det stora utropstecknet när Munkedal slog Uddevalla

Munkedal besegrade Uddevalla hemma i HockeyTrean södra A med 6-3 (2-0, 2-2, 2-1). Men snackisen var Daniel Åsenfors – som gjorde ett hattrick för Munkedal. 

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Alexander Daly Andersson, Max Olsson och Bryton Wilkinson, målen för Uddevalla gjordes av Felix Andreasson, Felix Henning och Alfred Johansson.

– Ja detta var Danne Åsenfors kväll, hattrick och matchens lirare vilket han var väl värd, en grym insats av Danne. Sedan skall även hela laget ha en stor eloge för att vi krigar i 60 minuter och inte halkar ner i motståndarnas tempo, nu tar vi nya tag nästa vecka, tyckte Munkedals tränare Christian Rajasalo, efter matchen.

Uddevallas lagledare Niklas Samuelsson om matchen:

– Vi börjar matchen tveksamt och låter Munkedal ta initiativet. I andra perioden så jobbar vi oss in i matchen efter att klarat ett numerärt underläge. Vi känner att vi är på gång när vi reducerar till 4-3 i början på tredje. Tyvärr får vi några tråkiga utvisningar mot oss och efter det så orkar vi inte komma tillbaka.

Munkedals fina hemmaform håller i sig. Segern var sjätte raka i Skogsvallen.

Munkedal startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Daniel Åsenfors tidigt i perioden. Efter 4.45 i andra perioden ökade Munkedal på till 3-0 genom Alexander Daly-Andersson.

Efter 13.48 av perioden kunde Felix Henning göra 3-1 för Uddevalla.

Munkedal ökade ledningen till 4-1, på nytt genom Daniel Åsenfors efter 17.35.

Uddevalla reducerade dock på nytt till 4-2 genom Alfred Johansson med 2.10 kvar att spela av perioden. Efter 1.35 i tredje perioden reducerade Uddevallas Felix Andreasson på nytt på pass av Jonathan Lindberg och Pontus Nestorsson.

11.01 in i tredje perioden slog Bryton Wilkinson till framspelad av David Reuterberg och Filip Ivanovic och ökade ledningen för Munkedal.

Efter 14.39 nätade Max Olsson på pass av Måns Gustavsson och Jonathan Fogelström och ökade ledningen för Munkedal. 6-3-målet blev matchens sista.

Med två omgångar kvar är Munkedal på andra plats i tabellen, medan Uddevalla är på fjärde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 29 november. Då möter Munkedal Hisingen i Tuve Ishall 19.00. Uddevalla tar sig an Rönnäng borta 19.30.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: