Förlustsviten bruten för Enköping – efter 7-4 mot Eskilstuna Linden

4-7 (0-2, 0-3, 4-2) slutade matchen i hockeyettan östra mellan Eskilstuna Linden och gästande Enköping. Det betyder att Enköping äntligen bröt sin svit med åtta raka förluster.

– Mest glad för killarnas skull. Lite onödigt att släppa 4 i sista men det viktigaste är att alla i båset från materialarna till coacherna och alla spelarna däremellan får känna sig som vinnare igen. Vi vet vad som finns i den här gruppen om alla kuggar i. Vi är inget glamourgäng utan det är ner i gruvan och gräv som gäller i alla moment i minst 60 minuter om vi ska få med oss poäng. Vi måste tro på och lita på processen, tyckte Enköpings tränare Christian Nordenberg, efter matchen.

I början av matchen var Enköping starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Alexander Starck och Tim Friberg. Enköping var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 0-5.

Eskilstuna Linden hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-2 men Enköping kunde hålla undan och vinna matchen med 7-4.

Enköpings Tim Friberg stod för tre poäng, varav ett mål.

Eskilstuna Linden har två vinster och tre förluster och 16–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Enköping har en vinst och fyra förluster och 13–17 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Eskilstuna Linden på sjätte plats i tabellen, medan Enköping är på åttonde plats.

Eskilstuna Linden möter Hanviken i nästa match borta onsdag 29 november 19.00. Enköping möter samma dag Nyköping hemma.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: