Marek Hrivik nära spel: “Ingen allvarlig skada”

Marek Hrivík tvingades kasta in handduken inför torsdagens match mot Örebro och missade även lördagens möte med HV71. Nu kommer lugnande besked från Leksandsstjärnan.
– Jag kände direkt att det inte skulle gå att spela, men samtidigt är det ingen allvarlig skada, säger Hrivík till Falu-Kuriren.

Det var precis innan nedsläpp i torsdagens möte med Örebro som det högg till för Marek Hrivík. När Leksandsstjärnan kom ut på isen igen efter uppvärmningen drabbades slovaken av ett ryggskott.

– Jag kände direkt att det inte skulle gå att spela, men samtidigt är det ingen allvarlig skada. På något sätt tror jag att det här är sammanlänkat till ljumskproblemen jag hade förra säsongen, säger Hrivík till Falu-Kuriren.

Hoppas på spel på torsdag

Marek Hrivík tvingades stå över både torsdagens match mot Örebro samt helgens match mot HV71 på grund av ryggbesvären. Förhoppningen är att han ska kunna vara tillbaka i spel redan på torsdag mot 

– Det känns redan bättre men det behövs lite mer efterforskning och behandling. Om inget galet händer igen så borde jag vara redo för spel redan på torsdag eller lördag, säger han till tidningen.

Knuts på väg tillbaka

Leksands hemsida lämnar fysioterapeuten Emilia Backman en uppdatering kring slovakens skada.

– Marek har en lättare känning vilken vi bedömer dag för dag. Förhoppningen är att Marek ska vara spelklar till antingen torsdag eller lördag, säger hon.

Även Jon Knuts väntas också vara tillbaka i Leksands lag på antingen torsdag eller lördag efter att ha missat de senaste tre veckorna till följd av en skada. Carter Ashton och Martin Karlsson är alltjämt borträknade för Leksand, där Ashton väntas vara tillbaka i full träning runt jul medan Karlsson ska vara tillbaka i full träning vid årsskiftet.


TV: Kevin Stenlund med tre poäng för Florida

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: