Tampa Bay starkast – efter två sena mål mot Boston

Tampa Bays väg till seger mot Boston hemma i NHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (1-1, 1-0, 2-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Steven Stamkos innan Brandon Hagel avgjorde.

Brandon Hagel slog till 1.19 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Första perioden var jämn. Tampa Bay inledde bäst och tog ledningen genom Tanner Jeannot efter 6.39, men Boston kvitterade genom Pavel Zacha bara tre minuter senare. Efter 19.30 i andra perioden nätade Nicholas Paul, på pass av Mikhail Sergachev och Steven Stamkos och gav Tampa Bay ledningen. Boston var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

I förlängningen tog det 1.19 innan Tampa Bay också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Brandon Hagel.

Det här var Tampa Bays andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Bostons fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Tampa Bay ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Boston på första plats.

Nästa motstånd för Tampa Bay är Winnipeg. Boston tar sig an Florida borta. Båda matcherna spelas torsdag 23 november 01.00.