Teg utklassade Lycksele på hemmaplan

Teg dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Lycksele i hockeytvåan norra B herr med hela 14-2 (4-0, 5-1, 5-1).

– Vi gör en bra prestation idag igen och får verkligen utdelning framåt. Siffrorna blev stora, men jag tycker vi håller ihop vårt spel bra. Det är lätt hänt att man slutar spela efter systemet när det rinner iväg, men vi faller inte i den fällan idag. Det är många killar som tagit stora kliv från första matcherna, vilket är riktigt kul att se. Nu laddar vi om inför Burträsk nästa fredag, tyckte Tegs huvudtränare Henrik Hetta, efter matchen.

Teg spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Olov Hedlund, Samuel Lundberg, Mattias Moström och Henric Arvidsson. Och det var bara början. Teg tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.18 genom Anton Malmström, och gick upp till 6-0 innan Lycksele svarade.

Till slut blev det 10-1 till Teg. Teg hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.07 genom Axel Enander, och gick upp till 13-1 innan Lycksele svarade.

14-2 blev det till slut för Teg.

Mattias Moström gjorde två mål för Teg och spelade dessutom fram till två mål, Samuel Lundberg stod för två mål och ett assist, Samuel Haapala gjorde två mål och ett målgivande pass och Rasmus Rimpilä hade tre assists.

Med fyra omgångar kvar är Teg på fjärde plats i tabellen, medan Lycksele är på sjätte plats.

I nästa omgång har Teg Burträsk borta i Isbjörnen, fredag 24 november 19.30.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: