Så går förhandlingarna för Elias Pettersson och William Nylander

Elias Pettersson och William Nylander är två av NHL:s bästa spelare den här säsongen – samtidigt som de båda har utgående kontrakt. 
Nu ger TSN en uppdatering om de svenska stjärnornas förhandlingar i “Insider Trading”
– Det är inte lika bråttom i Vancouver med Pettersson som situationen mellan Nylander och Toronto, säger Darren Dreger. 

Två av de stora snackisarna i NHL den här säsongen handlar om två av de största svenska stjärnorna i ligan, nämligen Elias Pettersson och William Nylander

Både Pettersson och Nylander behöver nya kontrakt inför nästa säsong och de har inlett årets säsong lysande. Pettersson har gjort 27 poäng på 17 matcher vilket gör att han är i delad poängligaledning i NHL. Nylander å sin sida har gjort mål eller assist i alla 15 matcher så här långt där han har gjort 22 poäng  och han är då åtta i poängligan.

William Nylanders situation: “Svårt kontrakt att få till”

William Nylander kan bli unrestricted free agent till nästa säsong och det har varit stora spekulationer kring hans framtid i Toronto Maple Leafs. Men än så länge har det varit tyst och det är medvetet menar TSN:s insider Pierre LeBrun och enligt honom är det inte ett negativt tecken att det är så tyst. 

– Om förhandlingarna hade brutit samman så hade vi hört mer för då hade någon sida meddelat det. Verkligheten är att de fortfarande förhandlar. Parterna har samtal fram och tillbaka i hopp om att komma överens innan 1 juli men det är ett svårt kontrakt att få till, säger LeBrun i “Insider Trading”.

Det kan dock bli svårare för Toronto att behålla Nylander med tanke på hans succéstart på säsongen. 

– William Nylander har varit spektakulär och hans lönevärde fortsätter stiga men Leafs fortsätter jobba gentemot sitt lönetak så vi får se hur det går, säger Pierre LeBrun.

Elias Petterssons situation: “Kan komma överens under säsong”

När det kommer till Elias Pettersson och Vancouver Canucks så är det inte lika stor panik då han ‘bara’ riskerar att bli restricted free agent till nästa säsong. 

– Det är inte lika bråttom i Vancouver som situationen mellan Nylander och Toronto men med det sagt så är Pettersson fortfarande en hög prioritet för Canucks med tanke på allt han bidrar med, på både isen och för organisationen i stort, säger insidern Darren Dreger. 

Tidigare i veckan berättade Vancouvers general manager Patrik Allvin att han jobbar för fullt med att komma till en lösning med sin landsman. Parterna hoppas alltså kunna komma till en lösning så fort som möjligt. 

– Det är fortfarande för tidigt för att avgöra exakta siffror men det finns en chans att Pettersson och Vancouver kommer överens under säsongens gång. Men det återstår att se, säger Dreger.


TV: Henrik Lundqvist invald i Hall of Fame

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: