Ottawa avgjorde i förlängningen mot Detroit

Ottawas väg till seger mot Detroit hemma i NHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (3-0, 1-4, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Tim Stutzle, som gjorde det avgörande målet med bara två sekunder kvar att spela i förlängningen.

Ottawa spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Brady Tkachuk och ett mål av Jake Sanderson. Detroit förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 4-4.

I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 4.58 innan Ottawa avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Tim Stutzle, på pass av Drake Batherson och Jake Sanderson.

Shayne Gostisbehere gjorde ett mål för Detroit och två assist. Tim Stutzle stod för tre poäng, varav ett mål för Ottawa.

Ottawa har tre segrar och två förluster och 21–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Detroit har två vinster och tre förluster och 19–21 i målskillnad. Förlusten var Detroits fjärde uddamålsförlust.

Detroit ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Ottawa är på åttonde och sista plats.

Nästa motstånd för Ottawa är Minnesota. Lagen möts lördag 18 november 17.00 i Ericsson Globe. Detroit tar sig an Toronto hemma fredag 17 november 20.00.