Tung seger för Frölunda i toppmatchen mot Växjö

Det var två topplag som möttes i J18 Region syd herr på torsdagen. Och det slutade med seger för Frölunda, som besegrade Växjö hemma med 5-1 (2-0, 3-0, 0-1).

– Jag tycker att vi spelar en väldigt rolig offensiv hockey under hela matchen. Vi är solida och stabila i defensiv zon, kommenterade Frölundas tränare Sebastian Phil.

Resultatet betyder att serieledande Frölunda tog nionde segern i följd, och att Växjö samtidigt förlorade efter tre segrar i rad.

Frölunda spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Max Westergård och ett mål av Melker Hof. Frölunda gjorde två mål i andra perioden och gick från 3-0 till 5-0, målen av Philip Ryttinger och Philip Ryttinger, och punkterade matchen. 14.54 in i tredje perioden nätade Växjös Elton Backer på pass av Arvid Berlin och Elton Lindeborg och reducerade för Växjö. Men mer än så orkade Växjö inte med.