Åmål en lätt match för Grums som vann klart

Grums tog en enkel seger mot Åmål borta i Åmåls Ishall i hockeytvåan västra C herr. Laget dominerade matchen, som slutade 6-1 (1-0, 3-1, 2-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som slutade 3-6 i Åmåls favör.

Grums tränare Johan Erkgärds kommenterade matchen:

– Vi gör en stabil bortamatch och fullföljer matchplanen till 100%. Åtta man borta och vi har koll på läget tycker jag. All heder till våra gubbar.

Segern var Grums femte på de senaste sex matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

Grums tog ledningen efter 9.51, genom Gabriel Johansson på straff. Även i andra perioden var det Grums som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 1-4.

5.01 in i tredje perioden slog Eric Granrud till framspelad av Oliver Johansson och Philip Runnemalm och ökade ledningen för Grums. Det fastställde slutresultatet till 1-6.

Albin Pettersson gjorde ett mål för Grums och spelade fram till två mål och Theo Johansson stod för tre poäng, varav två mål.

Det här betyder att Åmål ligger på andra plats i tabellen, och Grums är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Grums är Karlskoga IK. Lagen möts fredag 17 november 19.00 i Nobelhallen.