Janne Kuokkanen öppnar för att stanna i Malmö: “Chansen är stor”

Janne Kuokkanen har gjort succé sedan han värvades till Malmö och är med i toppen av SHL:s poängliga.
Nu öppnar stjärnan för att förlänga sitt kontrakt med klubben. 
– Jag älskar Malmö – chansen att jag stannar är stor, säger finländaren till Sydsvenskan

Malmö Redhawks har imponerat under SHL-starten och ligger fyra i tabellen, bara en poäng bakom tabelltvåan Växjö. En faktor bakom framgången har varit träffprocenten på de nya värvningarna som exempelvis finska trion Janne Kuokkanen, Lauri Pajuniemi och Teemu Kivihalme.  

Flera av succéspelarna har dock utgående kontrakt med Malmö och i en intervju med hockeysverige.se förra veckan berättade sportchefen Björn Liljander att klubben jobbar för att behålla flera av spelarna, framför allt Kuokkanen. 

– Ja, det är inget att sticka under stolen med att jag har en dialog med flera av dem. De flesta sportchefer jobbar med just det den här tiden på året.
– Av naturliga skäl har jag en dialog med flera spelare inför framtiden. De som varit positiva injektioner och gjort skillnad är såklart jätteintressanta för en fortsättning.
– De verkar stortrivas i Malmö, vilket är glädjande. Det finns förutsättningar – men sen måste vi komma överens också, sade Liljander till hockeysverige.se i helgen.

Janne Kuokkanen: “Chansen att jag stannar är stor”

Janne Kuokkanen har varit en av SHL:s allra bästa spelare under hösten då han har gjort 16 poäng på 17 matcher så här långt. Det gör att han ligger trea i poängligan bakom Kalle Kossila och Ty Rattie. 

Stjärnan menar då att han trivs väldigt sedan flytten till Skåne. 

– Jag älskar Malmö, gillar att bo här och alla killar i omklädningsrummet är supervänliga, säger Kuokkanen till Sydsvenskan

Han öppnar då också för att eventuellt förlänga sitt kontrakt med Redhawks. 

– Mitt fokus är att spela, det andra sköter min agent. Men självklart är det jag som bestämmer i slutändan. Jag har bara positiva saker att säga om Malmö, så chansen att jag stannar är stor.


TV: Därför har Malmö Redhawks överraskat i SHL

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: