Straffseger för Värmdö borta mot Haninge

Värmdö vann en riktigt jämn match mot Haninge i hockeytvåan östra herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där bortalaget var starkare och vann med 5-4 (2-2, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0). Hampus Berg blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Värmdö tog ledningen efter fem minuters spel, genom Marcus Nylander assisterad av Alexander Ahlin.

Haninge kvitterade till 1-1 efter 11.20, genom Victor Dahl på pass av Philip Hjelmgren och Victor Colton.

Haninge tog också ledningen efter 12.12, när Sebastian Bagge hittade rätt framspelad av Daniel Vilusic och Oskar Johansson.

Värmdö kvitterade till 2-2 efter 18.04, när Marcus Nylander återigen slog till på pass av Alexander Ahlin och Joel Ahlin.

Värmdö gjorde också 2-3 efter 5.08 i andra perioden när Joel Ahlin fick träff framspelad av Alexander Ahlin och Liam Hultgren. Värmdö inledde tredje perioden med att göra 2-4 genom Sebastian Alamartin, innan Haninge svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Hampus Magnusson för framspelad av Philip Hjelmgren och Victor Colton efter 19.20.

I slutminuterna var det dock Värmdö som tog greppet.

Fjärde perioden blev mållös.

Värmdös Alexander Ahlin hade tre assists.

Det här var Värmdös fjärde uddamålsseger.

Värmdö ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Haninge är på sjätte plats.

I nästa omgång har Värmdö Tumba hemma i Ekhallen, fredag 17 november 19.30.