Dallas avgjorde med tre mål i tredje perioden

I två perioder hängde hemmalaget Minnesota hyggligt med i matchen mot serieledande Dallas. Men Dallas öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 3-8 (2-3, 1-2, 0-3) i matchen i NHL.

I första perioden var det Dallas Stars som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Även i andra perioden var det Dallas som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Dallas fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-3. Målen i sista perioden gjordes av Jason Robertson, som gjorde två mål, och Wyatt Johnston.

Dallas Miro Heiskanen hade tre assists, Jason Robertson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Wyatt Johnston stod för tre poäng, varav två mål.

Minnesota Wild har två vinster och tre förluster och 15–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Dallas har tre vinster och två förluster och 18–12 i målskillnad.

Minnesota stannar därmed kvar på sjätte plats.

I nästa omgång har Minnesota Ottawa borta i Ericsson Globe, lördag 18 november 17.00. Dallas spelar hemma mot Arizona Coyotes onsdag 15 november 02.00.