MJÖRNBERG: Stormar mot Allettan efter tydlig klasskillnad

Det fanns en liten möjlighet till spänning vid Allettan-strecket i Hockeyettan östra, men den dörren såg Vallentuna effektivt till att stänga efter klasskillnad och 4-0 borta mot Wings.

Wings hade en liten möjlighet att rädda spänningen vid Allettan-strecket, men Vallentuna hade helt andra tankar och grusade allt vad Allettan-strid heter via superstabila 4-0 i Pinbackshallen. Därmed tog höstens överraskningsgäng i Hockeyettan östra ett gigantiskt kliv mot Allettan.

På papperet är Wings och Vallentuna två ganska jämna lag. På isen spelar de i varsin liga. Så har det varit under hösten och så såg det ut även när de drabbade samman den här eftermiddagen.

Det som främst skiljer lagen åt är kampviljan och trafiken in på mål. Vallentuna tar både pucken och spelare in på kassen och skapar situationer. Wings fjuttar sina avslut från distans och har forwards som ogärna tycks vilja ta sig in där det hettar till.

Wings har påtagliga problem med ineffektivitet den här hösten och efter att ha sett flera av deras matcher den senaste tiden är det lätt att förstå varför. De offensiva bristerna beskrivna ovan är påtagliga. 

Samtidigt syns ingen form av förbättring även om bristen är tydlig. Wings tar sig bara glimtvis in i de heta situationerna match efter match. Om det är en coachfråga, att man inte pratar om det uppenbara och bara låter saker rulla på, eller om det är spelartruppen som inte är kapabel att ta till sig direktiv om ett obekvämare lir är omöjligt att avgöra från sidan, men faktum är att inga resultat kommer komma förrän man börjar acceptera att smutsa ner sig.

Den jakten kommer Wings få bedriva i vårserien, för med sju omgångar kvar av grundserien är det nio poäng upp till just Vallentuna. Kombinationen av spelet på isen och poängdifferensen i tabellen gör att det ser helt ointagligt ut.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: