Hanhals Kings avgjorde i förlängningen mot Bäcken

Hanhals Kings väg till seger mot Bäcken hemma i hockeytvåan södra A herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Hanhals Kings avgöra till 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Alfons Nilsson som stod för det avgörande målet.

– En bra match från vår sida där spelarna gör ett hårt jobb över 63 minuter. Vi har höjt nivån i vårt spel senaste matcherna vilket är kul, kommenterade Hanhals Kings huvudtränare Tobias Karlsson efter matchen.

Det här innebär att Hanhals Kings nu har fyra segrar i följd i hockeytvåan södra A herr.

Hanhals Kings tog ledningen efter elva minuters spel, genom Simon Hagert framspelad av Gabriel Käll och Joel Ivarsson. Efter 8.28 i andra perioden nätade Joel Benjaminsson, framspelad av Alexander Olsén och Linus Jonasson och kvitterade för Bäcken.

Hanhals Kings Kasper Bäckström gjorde 2-1 efter 18.33 på pass av Tim Olsson och Erik Strömberg.

10.48 in i tredje perioden nätade Bäckens Filip Maniscalchi framspelad av Teodor Edhage och Robin Sundman och kvitterade för Bäcken. I förlängningen tog det 2.42 innan Hanhals Kings avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Alfons Nilsson, på pass av Tim Olsson och Axel Fritiofsson.

Det här var Hanhals Kings tredje uddamålsseger den här säsongen.

Resultatet innebär att Hanhals Kings ligger kvar på sjunde plats och Bäcken toppar tabellen.

I nästa omgång har Hanhals Kings Vänersborg borta i Brätte Ishall, onsdag 15 november 19.00.