Tungt för Nyköping – Eskilstuna Linden bröt fina vinstsviten

Nyköping har haft en stark period i hockeyettan östra och inför matchen borta mot Eskilstuna Linden hade laget tagit fem raka segrar. På söndagen tog det stopp och matchen i Smehallen slutade 3-1 (1-0, 1-0, 1-1). Det var första förlusten sedan den 11 oktober för Nyköping.

Segern var Eskilstuna Lindens femte på de senaste sex matcherna.

Eskilstuna Linden tog ledningen efter tio minuters spel, genom Gustav Sultan på pass av Jonathan Andersson och Alexander Larsson. Eskilstuna Linden utökade ledningen genom Cristopher Norlin efter 8.29 i andra perioden.

Efter 20.36 av perioden kunde Rasmus Kahilainen göra 2-1 för Nyköping. 17.39 in i tredje perioden nätade Eskilstuna Lindens Johan Cederberg framspelad av Jonathan Andersson och Daniel Gunnarsson och ökade ledningen för Eskilstuna Linden. Det fastställde slutresultatet till 3-1.

För Eskilstuna Linden gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Nyköping är på tredje plats.

Nästa motstånd för Eskilstuna Linden är Visby/Roma. Lagen möts fredag 17 november 19.00 i Visby Ishall. Nyköping tar sig an Wings Arlanda hemma torsdag 16 november 19.00.