Hemmasegern mot Buffalo förlänger sviten för Pittsburgh

Pittsburgh är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Buffalo hemma i PPG Paints Arena på söndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 4-0 (1-0, 1-0, 2-0) innebär att Pittsburgh nu har fyra segrar i följd i NHL.

Pittsburgh Penguins tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Evgeni Malkin assisterad av Ryan Graves. Andra perioden var länge mållös. Pittsburgh gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål på 4.03 i slutet av perioden av Drew O’Connor och Erik Karlsson. Pittsburgh gjorde också 4-0 genom Erik Karlsson framspelad av Jake Guentzel och Sidney Crosby efter 18.11 i tredje perioden. 4-0-målet blev matchens sista.

För tabellens utseende betyder det här att Pittsburgh ligger på sjätte plats medan Buffalo har sjundeplatsen.

I nästa match, onsdag 15 november 01.00, har Pittsburgh Columbus borta i Nationwide Arena, medan Buffalo Sabres spelar hemma mot Boston.