Nyköping J20 vinnare mot Tyresö Hanviken Hockey – avgjorde i förlängningen

Matchen mellan Tyresö Hanviken Hockey och Nyköping i J20 Region öst herr slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 4-3 (1-0, 1-3, 1-0, 1-0). Valter Björnsson spelade en avgörande roll för Nyköping när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

Nyköping tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Leo Ekengren på pass av Elliot Almgren och Valter Björnsson. Nyköping gjorde 0-2 genom Hugo Plato efter 6.46 i andra perioden.

Tyresö Hanviken Hockey gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 0-2 till ledning med 3-2 inom bara 2.44. 13.33 in i tredje perioden slog Alexander Åkerfelt till på pass av Walter Reimer och kvitterade för Nyköping. I förlängningen tog det 2.10 innan Nyköping också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Valter Björnsson, på pass av Oskar Fredriksson.

Det här var Nyköpings tredje uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Tyresö Hanviken Hockey fortfarande i serieledning, tre poäng före Huddinge, och Nyköping är på fjärde plats.

Måndag 13 november 19.40 spelar Tyresö Hanviken Hockey borta mot Enköping. Nyköping möter Wings Arlanda hemma i Lilla Hallen tisdag 14 november 19.45.