Grums J20 vände – med tre raka mål i andra perioden

Bortalaget Borlänge hade ledningen efter en period i matchen mot Grums. Men Grums öste på rejält i andra perioden där laget gjorde tre raka mål. Till slut blev det hela 5-1 (1-1, 3-0, 1-0) i matchen i J20 Region väst herr.

Borlänges tränare Mikael Andersson:

– Vi får en dålig start i första och hänger inte med riktigt spelar upp oss sista delen, dålig andra period och vi släpper till ett par mål. Gör ett försök att komma ikapp men kommer inte nära. Grums vinner rättvist.

Segern var Grums sjunde på de senaste nio matcherna.

Första perioden var jämn. Grums inledde bäst och tog ledningen genom Linus Sköldstrand efter 4.14, men Borlänge kvitterade genom Felix Nilsson Apelgren i slutet av perioden. Grums spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom två mål av Eric Granrud och ett mål av Isak Hammarstedt. Laget punkterade matchen med ett 5-1-mål med åtta sekunder kvar att spela genom Marcus Andersson på pass av Ludwig Forsgren och Emil Eklind. Det fastställde slutresultatet till 5-1.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Grums med 18–14 och Borlänge med 15–13 i målskillnad.

Det här betyder att Grums är kvar på tredje plats, och Borlänge stannar på fjärde plats, i tabellen.

Grums tar sig an Strömsbro i nästa match borta lördag 18 november 12.30. Borlänge möter BIK Karlskoga J20 hemma tisdag 14 november 19.00.