Tranås i serieledning i hockeyettan västra efter 4-0 mot Forshaga

Det blev 4-0 (3-0, 0-0, 1-0) för Tranås hemma mot Forshaga i fredagens match. Därmed är laget ny serieledare i hockeyettan västra, på samma poäng som tvåan Mariestad. Mariestad har dock en match mindre spelad. För Forshaga betyder resultatet att man är på sjätte plats i tabellen.

Forshagas tränare Thomas Engman om matchen:

– En tung förlust mot ett bra Tranås. Vi förlorar matchen i första perioden efter att vi drar på oss ett par utvisningar. Men Tranås var det starkare laget ikväll och vann rättvist.

I och med detta har Tranås hela sex raka segrar i hockeyettan västra.

Tranås spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Pontus Eklöf, Martin Skärberg och Oscar Gustafsson.

Andra perioden blev mållös. Tranås gjorde också 4-0 genom Oscar Gustafsson efter 18.36 i tredje perioden. 4-0-målet blev matchens sista.

I nästa match möter Tranås Dalen borta och Forshaga möter Falu IF borta. Båda matcherna spelas söndag 19 november 16.00.