Förlängningsseger för Flemingsberg mot Nacka

Flemingsbergs väg till seger mot Nacka hemma i J18 Region öst herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Flemingsberg avgöra till 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Filip Svoboda stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Flemingsberg.

Flemingsberg tog ledningen efter 5.06, genom Christian Furuvik. Efter 11.11 i andra perioden slog Reinis Mednis till, på pass av Alexander Lenngren och Jacob Heimer och gjorde 2-0. Nacka reducerade och kvitterade till 2-2 genom Olle Sjöstedt och Emil Eneqvist i tredje perioden. Det sista målet kom med 1.10 kvar att spela. I förlängningen tog det 2.35 innan Flemingsberg avgjorde till 3-2.

Matchvinnare för hemmalaget blev Filip Svoboda.

Det här var Flemingsbergs femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nackas tredje uddamålsförlust.

Flemingsbergs nya tabellposition är sjätte plats, medan Nacka är på nionde plats.

I nästa omgång har Flemingsberg Täby hemma i Visättra Ishall, torsdag 16 november 19.40. Nacka spelar hemma mot Djurgården söndag 12 november 17.45.