MJÖRNBERG: Bingo för Visby – och en minst sagt väntad tränarsparkning

Uppgifterna till många av de större hockeymedierna tycks vara samstämmiga. Djurgården jagar Visby-coachen Hans Särkijärvi som ersättare till sparkade Johan Garpenlöv. Skulle det bli så framstår det faktiskt som en ren bingo för Visby/Roma.

Mellan raderna i den landsomfattande rapporteringen kan det låta som att det är lite synd om Visby/Roma att stora starka Djurgården plötsligt riktat in sig på att plocka in Hans ”Säcken” Särkijärvi som sin nya tränare efter entledigandet av Johan Garpenlöv.

Det är väl ett naturligt perspektiv förstås, men jag skulle inte vilja påstå att det är det minsta synd om Visby. Den uppkomna situationen är snarare en bingo.

Rutinerade ”Säcken” är inne på sin femte raka säsong som huvudtränare i Visby/Roma. Att han över huvud taget hamnade där var via sommarhuset på Gotland och om han väl skulle spendera merparten av sin tid där kunde han ju också hålla kontakten med ishockeyn via den lokala klubben.

”Säcken” har varit en viktig kraft för Visby/Roma. Det har varit naturligt för klubben att nyttja en så pass rutinerad ledare som funnits i dess närhet. Det har så att säga inte funnits någon anledning att gå på jakt efter någon annan när en engagerad elitcoach funnits mitt under näsan på dem. 

Men det vore samtidigt synd att säga att coachen tagit laget till några högre höjder under sina år på bänken. Under de fyra gångna säsongerna har ”Säcken” tagit Visby till Allettan tre gånger och som bäst slutat sexa i spetsserien. I slutspelet har det blivit ett playoff 3 som bäst. De är varken bättre eller sämre än hur det såg ut innan den rutinerade coachens intåg.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: