Stockholm Nord till TV-pucksfinal – efter drömminuter

Stockholm Nord gör Södermanland sällskap i årets final av TV-pucken. Detta efter att man vänt underläge till 5–2-seger mot Småland i lördagens semifinal.

Stockholm Nord låg under med 1–2 när det återstod drygt sex minuter kvar att spela av semifinalen mot Småland. Då lossnade målskyttet för Stockholm Nord – som gjorde tre mål inom loppet av 76 sekunder och således tog sig vidare till finalen mot Södermanland.

Pax Kleffner blev tvåmålsskytt för Stockholm Nord, medan Frode Wadströmer stoppade 18 av 20 skott i segermatchen.

Morgondagens final blir Stockholm Nords fjärde final på de fem senaste TV-pucksturneringarna.

Vann slutakten med 4–0

Stockholm Nord öppnade matchens målskytte redan efter tre och en halv minut, då Lo Axelsson hittade rätt i numerärt överläge. Stockholmarnas glädje blev emellertid kortvarig, då Emil Strålberg lyckades kvittera matchen mindre än två minuter senare, även det i powerplay, innan Benjamin Jismyr satte 2–1 till Småland drygt två minuter efter kvitteringen.

Småland hade sedan tämligen god kontroll om matchen, men när laget hamnade i numerärt underläge lyckades Stockholm Nord kvittera matchen via Oscar Olsson med drygt sex minuter kvar att spela. Bara 38 sekunder senare satte Pax Kleffner, fint framspelad av Viggo Björck, 3–2 till Stockholm Nord och 38 sekunder efter det kunde Alexander Command stänga matchen med sitt 4–2-mål. Slutreslutetet skrevs sedan till 5–2 sedan Kleffner satt det avslutade målet i tom målbur.

Morgondagens final i TV-pucken har nedsläpp klockan 13:15 i Monitor ERP Arena.

Stockholm Nord – Skåne 5–2 (1–2, 4–0)
Stockholm Nord: Pax Kleffner (2), Lo Axelsson, Oscar Olsson, Alexander Command.
Skåne: Emil Strålberg, Benjamin Jismyr.

TV: Leo Carlssons tre första NHL-mål