Halmstad upp i topp efter seger mot Troja/Ljungby

Halmstad är nu serieledare i hockeyettan södra efter seger, 4-1 (0-0, 1-0, 3-1), hemma mot Troja/Ljungby. Halmstad leder serien två poäng före Karlskrona. Karlskrona har dock en match mindre spelad. Troja/Ljungby ligger på femte plats i tabellen.

– En jämn match där vi har lite mer av spelet i första perioden. Och i andra svänger det över till Troja mycket på grund av vi spelar för naivt och bjuder på alldeles för många spelvändningar. I tredje stänger vi ner Troja riktigt bra och håller dem på utsidan och summerar vi hela matchen vinner vi rättvist, kommenterade Halmstads tränare Jens Berggrad efter matchen.

Därmed har Halmstad vunnit sex matcher i rad i hockeyettan södra.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 1.24 in i andra perioden som Halmstad tog ledningen genom William Gustafsson framspelad av Tom Johansson och Robin Dahse.

Halmstad tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.51 genom Hugo Johansson, och gick upp till 3-0 innan Troja/Ljungby svarade.

4-1 blev det till slut för Halmstad.

Halmstad har en stark form med fem segrar och 17–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Troja/Ljungby har två vinster och tre förluster och 10–16 i målskillnad.

Nästa motstånd för Halmstad är Kristianstad. Lagen möts fredag 17 november 19.00 i Halmstad Arena. Troja/Ljungby tar sig an Alvesta borta onsdag 15 november 19.00.