David Tomasek förlänger med Färjestad

David Tomasek har gjort succé i Färjestad. Nu är han klar för en fortsättning i klubben. Parterna har enats om ett avtal till 2026.
– Jag trivs bra här, vi har ett bra lag där jag tror att det finns goda möjligheter att uträtta något bra framöver, säger han till klubbens sajt.

David Tomasek har varit serieledande Färjestads kanske bästa utespelare under säsongsinledningen. Nu har FBK säkrat upp den tjeckiske stjärnan till 2026, skriver klubben på sin hemsida.

– David har, med sina offensiva kvalitéer, gett oss det vi hoppades så här långt. Det är en anpassning att spela i SHL och där hade vi en tanke att ha lite tålamod innan vi får fram hela potentialen. Dock tycker vi att anpassningen gått såpass bra att vi nu känner oss bekväma med att bygga vidare på samarbetet med Tomášek. Han har alla verktyg för att vara en toppspelare i ligan, säger sportchef Rickard Wallin.

David Tomášek har gjort 7+3 på 14 matcher och är tvåa i den interna poängligan och etta i den interna skytteligan.

– Det har varit en fantastisk upplevelse hittills. Vi går bra som lag och jag personligen har fått en bra start och fått göra lite poäng och känt att jag har bidragit, säger centerstjärnan.


TV: Därför är Färjestad SHL:s bästa lag

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: