Erik Påhlsson klar för collegespel efter USHL-succén

Erik Påhlsson har gjort dundersuccé i USHL under hösten. Nu står det klart att den JVM-aktuelle forwarden kommer spela collegehockey med University of Minnesota nästa säsong.
– Det är en skola och ett lag med en fin historia och det ska bli superhäftigt att bli en del av det, säger Påhlsson.

Med 19 poäng (10+9) på de tolv inledande matcherna i USHL toppar den JVM-aktuelle forwarden Erik Påhlsson poängligan i den amerikanska juniorligan.

Den svenske talangens succé har inte gått skolorna i den amerikanska collegeligan förbi. Nu meddelar Dubuque Fighting Saints, där Påhlsson är hemmahörande den här säsongen, att 19-åringen kommer att spela collegehockey med University of Minnesota nästa säsong.

– Det är en skola och ett lag med en fin historia och det ska bli superhäftigt att bli en del av det. Det har varit bra för mig att vara i Dubuque som hjälpt mig att ta nästa steg i utvecklingen och jag är väldigt tacksam för hjälpen jag fått från Kalle (Larsson, lagets general manager) och mina tränare i den här processen, säger Påhlsson till klubbens hemsida.

Lämnade HV71 inför denna säsong

Påhlsson blir därmed den tredje svenske spelaren att spela för University of Minnesotas herrlag. Sedan tidigare har Robin Höglund samt Leon Bristedt representerat skolan. På damsidan återfinns den här säsongen Josefin Bouveng. och Solveig Neunzert i laget.

Erik Påhlsson valde inför den här säsongen att lämna HV71:s juniorlag för spel i Dubuque Fighting Saints. Förra säsongen noterades 19-åringen för 63 poäng på 46 matcher i J20 Nationell och fanns med i två SHL-matcher med HV71.


TV: “Det har varit gånger då klubbarna blivit skogstokiga”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: