Jesper Bratts succé – hetaste svensken i NHL

Jesper Bratt förlängde sin poängsvit till sju raka matcher när han under sena söndagskvällen förde New Jersey till en 4–3-seger över Minnesota. Svensken stod för tre poäng i matchen – och toppar nu den svenska poängligan i NHL.
– Det är en lyx att ha honom, säger tränaren Lindy Ruff till NHL.com.

Många svenskar har fått en flygande start på NHL-säsongen – men ingen har varit mer produktiv än Jesper Bratt. Under sena söndagskvällen stod den svenske storstjärnan för två mål och en assist när hans New Jersey Devils besegrade Minnesota Wild med 4–3. 

“En lyx att ha honom”

Han förlängde därmed sin poängsvit till sju raka matcher – samtidigt som han seglar upp i toppen av den svenska poängligan i NHL.

Bratt har nu producerat 14 poäng (6+8) på åtta matcher och efter nattens tre poäng passerar han både Elias Pettersson (13 poäng) och William Nylander (tolv poäng).

– Jag ser en kille som har mer energi än tidigare säsonger. Han skjuter pucken snabbare och tar bättre beslut. Han verkar vara mer dynamisk i sättet han rör sig. Det är en lyx att ha honom, säger tränaren Lindy Ruff till NHL.com.

Öppnade matchens målskytte

Jesper Bratt öppnade matchens målkonto med den första periodens enda mål, innan han spelade fram till succévärvningen Tyler Toffolis 2–2-kvittering i den andra perioden. Den svenske stjärnan kunde därefter avrunda sin produktion för kvällen genom att sätta 4–2-målet i powerplay.

– Vi har pratat om att verkligen vara med från start och göra det där första målet. Jag tror vi hade fem skott på mål på de fem första minuterna. Vi stöttar varandra bra och i kväll hjälpte powerplay, boxplay och (målvakten Vitek) Vanecek oss till segern, säger Bratt.

New Jersey Devils – Minnesota Wild 4–3 (1–1, 3–1, 0–1)
New Jersey: Jesper Bratt 2 (6), Tyler Toffoli (7), Erik Haula (5).
Minnesota: Pat Maroon (1), Ryan Hartman (6), Jake Middleton (1).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: