Färjestad avgjorde tät match mot Rögle i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Rögle och gästande Färjestad var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Färjestad och vann matchen i SHL med 2-1 (1-0, 0-1, 1-0).

Joakim Nygård slog till med bara 37 sekunder kvar av matchen och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Färjestad tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Joel Kellman assisterad av Oscar Lawner och Magnus Nygren. Efter 6.44 i andra perioden slog Albin Sundsvik till, på pass av Brady Ferguson och kvitterade för Rögle. Men Färjestad avgjorde matchen med 37 sekunder kvar att spela genom Joakim Nygård.

Det här var Rögles fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Färjestads andra uddamålsseger.

Det här betyder att Rögle är kvar på tolfte plats, och att Färjestad fortfarande leder serien.

I nästa match, torsdag 2 november 19.00, har Rögle Örebro Hockey hemma i Catena Arena, medan Färjestad spelar hemma mot Luleå.