Stark defensiv när Östersunds IK vann mot Mora

Tre egna mål – men inte ett enda för Mora. Östersunds IK tog en klar seger hemma mot Mora i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 3-0 efter storspel av Isak Mantler i buren.

För andra matchen i rad har Mora nollats. Senast var det Tomas Rydén som spikade igen för Tingsryd. I kväll var det Östersunds Isak Mantler.

Första perioden blev mållös mellan Östersund och Mora. Det var först 2.08 in i andra perioden som hemmalaget tog ledningen genom Fredrik Strömgren.

I tredje perioden gjorde Östersunds IK 2-0 efter 12.16 genom Johan Mörnsjö. Och med bara 1.24 kvar satte samma Mörnsjö också 3-0. På andra sidan isen stod Mantler för 35 räddningar av 35 möjliga och blev därmed stor hjälte.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Östersunds IK med 12–10 och Mora med 7–10 i målskillnad.

Det här betyder att Östersunds IK ligger på nionde plats i tabellen, och Mora är på femte plats.

Nästa motstånd för Östersunds IK är Västerås. Mora tar sig an Björklöven borta. Båda matcherna spelas onsdag 1 november 19.00.

TV: Lias Andersson målskytt på nytt för Laval Rocket