Linköping starkast – avgjorde i förlängningen mot Timrå

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Linköping avgöra den jämna matchen hemma mot Timrå i SHL. Slutresultatet blev 4-3 (2-0, 1-0, 0-3, 1-0). Matchhjälte blev Remi Elie, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Linköpings fina hemmaform håller i sig. Segern var femte raka i Saab Arena.

Linköping startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Ty Rattie och Patrick Russell. Efter 4.20 i andra perioden nätade Lance Bouma, framspelad av Christoffer Ehn och Sebastian Strandberg och gjorde 3-0. 2.49 in i tredje perioden nätade Timrås Filip Hållander på pass av Joonas Lyytinen och Emil Pettersson och reducerade för Timrå.

Timrå reducerade igen efter 7.01 i tredje perioden genom Simon Forsmark framspelad av Anton Lander och Emil Pettersson.

Efter 9.51 nätade Filip Hållander ännu en gång på pass av Emil Pettersson och Per Svensson och kvitterade för Timrå.

I förlängningen tog det 1.14 innan Linköping avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Remi Elie, framspelad av Ty Rattie och Oscar Fantenberg.

Timrås Emil Pettersson hade tre assists.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Linköping med 13–13 och Timrå med 13–10 i målskillnad. Det här var Linköpings femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Timrås fjärde uddamålsförlust.

För Timrå gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Linköping är på nionde plats.

Nästa motstånd för Linköping är Oskarshamn. Lagen möts torsdag 2 november 19.00 i Be-Ge Hockey Center. Timrå tar sig an Leksand borta tisdag 31 oktober 19.00.