Väntad seger för Färjestad som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Färjestad, och så blev det också när vinstmaskinen mötte VIK Hockey J20 på bortaplan. Efter segersiffrorna 3-2 (1-1, 0-0, 2-1) har nu Färjestad nio raka segrar. VIK Hockey J20 har sex förluster i rad i J20 Nationell södra herr.

Första perioden var jämn. Färjestad inledde bäst och tog ledningen genom Joakim Engholm efter 18.09, men VIK Hockey J20 kvitterade genom Hugo Lejon i slutet av perioden.

Andra perioden blev mållös. Färjestad startade tredje perioden starkast. Laget gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Axel Jansson och Jack Berglund. VIK Hockey J20 gjorde 2-3 genom Hugo Lejon efter 19.53 men kom aldrig närmare.

Det här var VIK Hockey J20:s nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Färjestads femte uddamålsseger.

Färjestad ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan VIK Hockey J20 är på elfte och sista plats.

På söndag 29 oktober 12.00 spelar VIK Hockey J20 hemma mot Örebro Hockey J20, och Färjestad borta mot SSK J20.