Brandon Manning klar för Björklöven

Under sin hockeykarriär har Brandon Manning samlat på sig 255 NHL-matcher. Nu är den meriterade backen klar för hockeyallsvenskt spel med Björklöven.

Redan i torsdags kunde Expressen avslöja att Björklöven kommer att förstärka backsidan med den NHL-meriterade försvararen Brandon Manning.

Under lördagen offentliggjorde den hockeyallsvenska serieledaren värvningen.

– Jag kan inte vänta på att få komma till Umeå, träffa alla supportrar och spela inför den passionerade hemmapubliken. Jag ser framemot att komma igång och ta hem ett mästerskap till staden, säger Manning i ett videoklipp på Instagram.

Kontraktet sträcker sig säsongen ut

Brandon Manning spelade den gångna säsongen i tyska Straubing Tigers, där han noterades för 19 poäng (2+17) på 43 grundseriematcher. 

På meritlistan har den 33-årige backen 255 NHL-matcher med Philadelphia, Chicago och Edmonton. Utöver detta har han även tolv matcher i Stanley Cup-slutspelet. Senast han spelade i NHL var under säsongen 2019/20, då han gjorde nio matcher med Edmonton Oilers.

Kontraktet med Björklöven sträcker sig säsongen ut och Manning ansluter till laget runt den 19 och 20 november, enligt klubbens hemsida.


TV: Lias Andersson målskytt på nytt för Laval Rocket

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: