Kristianstad besegrade Borås med 5-2

Kristianstad vann mötet i hockeyettan södra på bortaplan mot Borås, med 5-2 (1-1, 2-0, 2-1).

Segern var Kristianstads sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. Borås inledde bäst och tog ledningen tidigt genom William Svensson efter 2.40, men Kristianstad kvitterade genom Emil Öhrwall efter 12.11. Kristianstad startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Filip Lennström och Linus Pettersson. Kristianstad ökade ledningen till 1-4, på nytt genom Filip Lennström efter 13.23 i tredje perioden.

Borås reducerade dock till 2-4 genom Niko Ahoniemi när bara fyra minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Kristianstad kunde dock avgöra till 2-5 med 2.44 kvar av matchen genom Emil Öhrwall.

För Borås gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Kristianstad är på tredje plats.

Nästa motstånd för Borås är Karlskrona. Lagen möts lördag 4 november 16.00 i Borås Ishall. Kristianstad tar sig an Vimmerby hemma fredag 3 november 19.00.